INSPIRAtie

Stephan van den Berg

recept

Steak tartaar

Steak tartaar, één van mijn lievelingsgerechten! Ik maak het vaak thuis maar ook tijdens een mooi diner. Er zijn vele mooie combinaties in het seizoen te bedenken maar mijn favoriete combinatie is met aardappel, truffel en Olde Remeker kaas. Hierbij het recept:

INgredienten

Voorgerecht recept 4 personen:

  • 300 gram biefstuk
  • Kwarteleitjes (of een kleine eitje van de boerderij)
  • Paar kruimige aardappels (Bildstar bv)
  • Scheutje slagroom & klontje roomboter
  • Verse truffel (of uit een potje van een speciaalzaak)
  • Beukenzwammetjes
  • Olde Remeker kaas (of een andere oude kaas)
  • Cress en/of jonge slablaadjes

Aanmaken voor de steak tartaar:

  • Iets mayonaise, ketchup en mosterd
  • Gesneden bieslook
  • Worcestersauce
  • Scheutje mooie olijfolie
  • Tabasco
  • Augurkjes fijn gehakt
  • Zout en peper

Schil de aardappel en snijd er dunne plakjes van op de Mandoline (Stephans keuken must have’s). Was de aardappel niet en maak de plakjes aan met scheutje slagroom, peper en zout.

Maak er een kleine lasagna van in een bakvorm en druk stevig aan, bak af 45 minuten op 180 graden onder druk. Laat een nachtje opstijven en stort de aardappel lasagna.

Snijd de zijkanten eraf om er vervolgens mooie dikke plakken van te snijden. Bak deze op de zijkant in olie mooi goudbruin zodat de laagjes mooi krokant worden.

Snijd de biefstuk in kleine stukjes maar hak niet helemaal fijn. Maak aan met de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Pocheer de eitjes kort zodat de dooier nog vloeibaar is.

Bak de beukenzwammetjes kort aan in olie en breng ze op smaak met peper en zout.

Als de aardappel lasagna niet meer warm is leg je deze op het bord met daar bovenop royaal aangemaakte steak tartaar. Leg daarop de beukenzwammetjes, gepocheerd ei en rasp royaal Olde Remeker eroverheen. Garneer met plakjes truffel en jonge slablaadjes.

Geniet en eet smakelijk!

Heb je echt iets speciaals te vieren? Dat regelen we!