INSPIRAtie

Stephan van den Berg

Smaakmakers waar je echt niet zonder mee kan

Verse limoen en citroen

de zestes van de schil kun je raspen met de Microplane waar het aroma van de vrucht in zit, echt waanzinnig. Ook het sap om gerechten op te frissen, dat is zo belangrijk.. En zeg nou zelf waar is limoen of citroen nou niet lekker bij?

Verse boeren roomboter

het kan zo simpel zijn… Super vers knapperig brood met een flinke smeer boeren roomboter en grof (kwaliteit) zeezout. Daar kan echt niks tegen op. Daarom serveren wij bij een mooi diner puur ambachtelijk brood met boeren roomboter en zeezout, zo simpel en goed als dat!

Sushi azijn

is rijstazijn die op smaak gebracht is met suiker, zout en soms wat specerijen, Je gebruikt het van origine om je sushi rijst mee op smaak te brengen. Wij gebruiken het veelal om groentjes in te maken of dressings / sauzen op smaak te brengen.

Ketjap Medja

met de ogen dicht proef je eigenlijk appelstroop. Zoet en intens! Lekker om te gebruiken in marinades, bbq-laksauzen of soepen een beetje body te geven.

“Jus de veau”

de vakterm voor (of vanuit Frans vertaald) kalfsjus. Een goede zelfgemaakte jus is onmisbaar in de keuken. De basis voor de meeste sauzen. Zelf noem ik de saus van een gerecht “de handtekening van de chef”. Wij maken de jus de veau op de klassieke manier. Eerst roosteren we kalfsbotten en schenkels in de oven goudbruin met uien in de schil. Hierna zetten we het een dagje op met water en laten we het heel zachtjes op staan. Tussendoor schuimen we de “jus” af en de volgende dag voegen een ruim boeket aan groenten, kruiden, specerijen en rode wijn toe om vervolgens nog een dag op te zetten. Na het zeven en het reduceren blijft er een nog weinig jus over in volume maar oh zo intens van smaak.